Klinkestraat (Zuienkerke)

Beschrijving

Landelijke weg die helemaal in het zuiden van de gemeente loopt, vanaf de Brouwerijstraat over de grens met Meetkerke. Behoort tot het historische stratenpatroon van Zuienkerke, is een oude heerweg of schaapsweg, in de 16de eeuw vermeld als de "Groene wech".

Twee in kern eeuwenoude hoeves, zij het verbouwd en met nieuwe toevoegingen, typeren de straat, zie nummer 13, "Ten Torre", een oud goed van het Sint-Janshospitaal, en nummer 10, een hoeve van het langgeveltype die zeker opklimt tot de 17de eeuw. Voor de rest geen bebouwing.

• BOTERBERGHE R., Zuienkerke. Geschiedenis van een polderdorp, Zuienkerke, 1992, p. 37, p. 280-281.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda