Voetweg

Beschrijving

T-vormige landweg van de Westernieuwweg-Zuid tot aan de grens met Stalhille (Jabbeke) ten westen, doodlopend zowel ten noorden als ten zuiden. Oostelijk deel reeds aangelegd in de 16de eeuw cf. kaart van P. Pourbus (1561-1571), tot in de 19de eeuw uitlopend in kleine zandwegjes. Enkele verspreide hoeves met losstaande bestanddelen, waarvan de oudste opklimmend tot de 16de eeuw. Nr. 2, hoeve thans in verwaarloosde toestand met boerenhuis uit ca. het midden van de 20ste eeuw. Boerenhuis, vrijstaand dubbelhuis getypeerd door centrale trapgevel. Achterliggende parallelle bakstenen stalgebouwen en kleinere bijgebouwen.