Voetweg

Beschrijving

T-vormige landweg van de Westernieuwweg-Zuid tot aan de grens met Stalhille (Jabbeke) ten westen, doodlopend zowel ten noorden als ten zuiden. Oostelijk deel al aangelegd in de 16de eeuw confer kaart van P. Pourbus (1561-1571), tot in de 19de eeuw uitlopend in kleine zandwegjes. Enkele verspreide hoeves met losse bestanddelen, waarvan de oudste opklimmend tot de 16de eeuw. Nummer 2, hoeve nu in verwaarloosde toestand met boerenwoning uit circa het midden van de 20ste eeuw. Boerenwoning, vrijstaand dubbelhuis getypeerd door centrale trapgevel. Achterliggende parallelle bakstenen stalgebouwen en kleinere bijgebouwen.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda