de Vrièrestraat

Beschrijving

Rechte straat tussen de Stadhuisstraat en de Kerkstraat. Ridder de Vrière verkavelt circa 1890 zijn gronden in Heist. Eén van de aangelegde straten wordt in 1893 naar hem genoemd. De eind-19de-eeuwse basisbebouwing is gedurende de tweede helft van de 20ste eeuw bijna volledig vervangen. Overblijvende oudere bebouwing onderging verbouwingen, voornamelijk vervanging van het schrijnwerk door PVC. Vb. nummer 12, neoclassicistisch burgerhuis en nummer 16, art-decoburgerhuis bekleed met witte en groene geglazuurde baksteen.

• DESMIDT A., Straatnamen te Knokke-Heist, Knokke-Heist, 1990, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda