Geografisch thema

Albertlaan (Knokke-Bad)

ID
7135
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7135

Beschrijving

(zie ook: Het Zoute, Albertlaan)

Rechte noordzuidstraat evenwijdig met de Lippenslaan, van de De Judestraat tot de Victor Lamoralstraat. Het zuidelijke gedeelte gaat terug op een 19de-eeuws straatje in het oude Knokke-Dorp, en wordt in de jaren 1910 doorgetrokken. Het gedeelte ten noorden van het A. Verweeplein hoort bij Het Zoute. De oudste bebouwing binnen het heterogene straatbeeld vinden we in het zuiden van de straat: 19de-eeuwse puntgevels, vaak gecementeerd en met vernieuwd schrijnwerk, vb. nr. 25. Verder in de straat is de basisbebouwing van begin 20ste eeuw, met aanvullingen van het interbellum en de jaren 1950, vaak met vernieuwde parementen.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Albertlaan (Knokke-Bad) [online] https://id.erfgoed.net/themas/7135 (Geraadpleegd op 15-06-2021)