Amerikapad

Beschrijving

Gebogen straatje dat de Emile Verhaerenlaan verbindt met de Sparrendreef. Gelegen in de driehoek waar in de eerste helft van de 19de eeuw de kern ontstaat van het oude gehucht het Zoute; onder meer daar ligging van de legendarische 19de-eeuwse herberg "De Sultan". Pas aangelegd in eerste kwart van de 20ste eeuw bij de uitbouw van Het Zoute. Thans aaneengesloten bebouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw voornamelijk bestaande uit kleine burgerwoningen van twee bouwlagen, met typerende erker op de bovenverdieping (onder meer nummers 2, 4, 22, 24).

• LANNOY D., Knokke en de Belle Epoque, Maldegem, 1993, p. 29.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda