Geografisch thema

Amerikapad

ID: 7138   URI: https://id.erfgoed.net/themas/7138

Beschrijving

Gebogen straatje dat de Emile Verhaerenlaan verbindt met de Sparrendreef. Gelegen in de driehoek waar in de eerste helft van de 19de eeuw de kern ontstaat van het oude gehucht het Zoute; o.m. daar ligging van de legendarische 19de-eeuwse herberg "De Sultan". Pas aangelegd in eerste kwart van de 20ste eeuw bij de uitbouw van Het Zoute. Thans aaneengesloten bebouwing uit de eerste helft van de 20ste eeuw vnl. bestaande uit kleine burgerwoningen van twee bouwlagen, met typerende erker op de bovenverdieping (o.m. nrs. 2, 4, 22, 24).

LANNOY D., Knokke en de Belle Epoque, Maldegem, 1993, p. 29.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Amerikapad [online] https://id.erfgoed.net/themas/7138 (Geraadpleegd op 15-01-2021)