Geografisch thema

Blancgarinstraat

ID
7149
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7149

Beschrijving

Rechte straat tussen de Paul Parmentierlaan en de Lippenslaan, genoemd naar Ernest-Stanislas Blanc-Garin, kunstschilder wonende in Knokke (1843-1916). De straat wordt ca. 1950 genivelleerd; voordien was het een duinhoogte waarop Blanc-Garin een villa had. Het oostelijke gedeelte van de straat is opgenomen in het verkavelingplan van het consortium Verwee-Van Bunnen-Dumortier (1887) als "Rue S"; het westelijke gedeelte wordt pas later, in het interbellum aangelegd. De bebouwing van de straat bestaat vnl. uit appartementen gebouwd vanaf de jaren 1950, tot zes bouwlagen, die de oorspronkelijke bebouwing van het eerste kwart van de 20ste eeuw grotendeels vervangen. Nrs. 8-14 is een overgebleven samenstel van rijhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Hotel in art deco

  • Is deel van
    Knokke-Bad


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Blancgarinstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7149 (Geraadpleegd op )