Geografisch thema

Dikkedijk

ID
7172
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7172

Beschrijving

Gedeelte van de Graaf Jansdijk aangelegd in het eerste kwart van de 15de eeuw. Eerste geschreven naamsvermelding als "Dycken Dyck" in 1785. Naamsverklaring: de Graaf Jansdijk was dikker dan de achtergelegen dijkjes omdat hij de vloed moest tegenhouden. Zonder nummer, verbouwde hoeve in historiserende trant. Grenspaal "N° 361" van 1843.

  • COORNAERT M., Westkapelle en Ramskapelle: de geschiedenis, de topografie en de toponymie van Westkapelle en Ramskapelle met een studie over de Brugse Tegelrie, Tielt, 1981, p. 405.

Bron: CALLAERT G., VANNESTE P. & HOOFT E. met medewerking van DE LEEUW S. & STRUYF J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dikkedijk [online], https://id.erfgoed.net/themas/7172 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.