Eerste-Geniestraat

Beschrijving

Rechte oost-weststraat tussen de parkstraat en de Louis Parentstraat, in het dambordpatroon tussen de Zeedijk en de Graaf d'Ursellaan, vermoedelijk aangelegd in de jaren 1920. Voorheen de "Koningstraat"; de gemeente Heist aanvaardt het peterschap over het Eerste Geniebataljon in 1962. De meeste bebouwing is in het laatste kwart van de 20ste eeuw vervangen door appartementen tot vijf bouwlagen. Nog enkele interbellumhuizen, bijvoorbeeld nummers 2-4/ Louis Parentstraat, zogenaamd "Zeespiegel" en "Zeeparel", in art-decostijl, aansluitend bij de eenheidsbebouwing in de Louis Parentstraat; nummer 9, zogenaamd "Le Vieux Logis", eenvoudige licht art-decogetinte bakstenen lijstgevel, bewaard schrijnwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda