Felicien Ropspad

Beschrijving

Korte rechte straat die de Albertlaan en de Henri Staquetstraat verbindt met de Helmweg, gelegen in de zuidwestelijke hoek van Het Zoute. Voorheen zogenaamd Chemin des Oyats of Helmgrasstraat. Op vraag van de Compagnie Immobilière du Zoute later gewijzigd in Ropspad en vanaf 1972 huidige -volledige- benaming, naar de Belgische beeldende kunstenaar Felicien Rops (1833-1898), bekend om zijn satirische en erotische werken maar tevens landschapsschilder, onder meer van marines zie zijn verblijf aan de kust in periode 1872-1886. Vermoedelijk aangelegd vóór de Eerste Wereldoorlog bij de initiële uitbouw van Het Zoute. Aan noordelijke zijde aaneengesloten bebouwing van burgerhuizen van twee bouwlagen uit de tweede helft van de 20ste eeuw, aansluitend bij de bebouwing van de Gildenstraat. Aan zuidelijke zijde losstaande villabebouwing uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

• DESMIDT A., Straatnamen te Knokke-Heist, Knokke-Heist, 1990, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda