Geografisch thema

Hoekestraat

ID
7217
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7217

Beschrijving

Straat van de Dorpsstraat, oorspronkelijk tot Hoeke. Deze weg werd in 1893 in de dorpskom rechtgetrokken en gekasseid, het oude tracé bleef deels behouden als Oudehoekstraat. Buiten de dorpskom nog kronkelend tracé, gekruist door de nieuwe tracés van de Dudzelestraat en de Natiënlaan. In de dorpskom, aaneengesloten bebouwing uit de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Buiten de dorpskom, landelijke bebouwing met verbouwd karakter.

COORNAERT M., Westkapelle en Ramskapelle: de geschiedenis, de topografie en de toponimie van Westkapelle en Ramskapelle met een studie over de Brugse Tegelrie, Tielt, 1981, p. 415.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

 • Omvat
  Herenhuis

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Pastorie

 • Is deel van
  Westkapelle


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7217 (Geraadpleegd op )