Hollandspad

Beschrijving

Gebogen pad dat de Zoutelaan verbindt met de Sparrendreef. Losstaande villabebouwing opklimmend tot het tweede kwart van de 20ste eeuw. Nummer 1 aan de hoek met Zwitsers pad "Ma Chaumière", villa in cottagestijl met rieten bedaking en markerende schoorstenen. Nummer 4 villa "Beatrix" van 1939 naar ontwerp van architect G. Taelemans, met rieten bedaking en volhouten gevelvelden. Overige voornamelijk uit de tweede helft van de 20ste eeuw opgetrokken in landelijke stijl, zie onder meer nummers 2 en 8.

• Sint-Lukasarchief Brussel, Inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in de Villawijk Prins Karellaan te Knokke-Heist, in opdracht van WITAB (Westvlaamse Intercommunale voor Technisch Advies en Bijstand Brugge), deel IV, mei-juni 1994, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda