Jef Mennekenslaan

Beschrijving

Straat van de Dumortierlaan tot het Golfpad, het rechte gedeelte tot aan de Zoutelaan horend bij de verkaveling van het consortium Van Bunnen-Verwee-Dumortier (1887), het zuidelijke stuk horend bij Het Zoute. "Rue A" van de consortiumverkaveling wordt getrokken in het eerste kwart van de 20ste eeuw. De naam van de straat wordt in 1937 aangevraagd, naar aanleiding van de 60ste verjaardag van J. Mennekens (1877-1943), gemeentesecretaris van Sint-Jans-Molenbeek, lid kabinet Ministerie van Onderwijs en toneelauteur. Hij had een woning in de straat, op de duinrug tegenover de Heilig-Hartkerk (nummer 10). Behalve de twee villa's op de duinrug, nummers 10 en 12, respectievelijk "Flikketer" en "'t Populierke" naar ontwerp van arch. J. Diongre in 1936 en 1938, appartementsgebouwen van de tweede helft van de 20ste eeuw.

• DESMIDT A., Straatnamen te Knokke-Heist, Knokke-Heist, 1990, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda