Geografisch thema

Jozef Nellenslaan (Knokke Albertstrand)

ID
7224
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7224

Beschrijving

Laan die van de Duinbergenlaan in het centrum van de concessie Duinbergen tot aan de Koningslaan loopt, met een licht golvend tracé, grosso modo parallel met de Zeedijk. Getrokken circa 1930-31 als centrale noordzuidas in het rasterpatroon van straten tussen de Elisabetlaan en de Zeedijk. Genoemd naar Jozef Nellens (1880-1934), die in 1922 met de "Société Immobilière Knokke Balnéaire" zorgt voor de ontwikkeling van het Albertstrand. De noordkant van de straat wordt volledig ingenomen door appartementsgebouwen van maximum zeven bouwlagen; de zuidkant is ingenomen door villa's en appartementsgebouwen in "villastijl".


Bron: CALLAERT G., VANNESTE P. & HOOFT E. met medewerking van DE LEEUW S. & STRUYF J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Grote villa

 • Omvat
  Villa Montserrat

 • Is deel van
  Knokke - Albertstrand

 • Is gerelateerd aan
  Jozef Nellenslaan (Duinbergen)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Jozef Nellenslaan (Knokke Albertstrand) [online], https://id.erfgoed.net/themas/7224 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.