Jozef Nellenslaan (Knokke Albertstrand)

Beschrijving

Laan die van de Duinbergenlaan in het centrum van de concessie Duinbergen tot aan de Koningslaan loopt, met een licht golvend tracé, grosso modo parallel met de Zeedijk. Getrokken circa 1930-31 als centrale noordzuidas in het rasterpatroon van straten tussen de Elisabetlaan en de Zeedijk. Genoemd naar Jozef Nellens (1880-1934), die in 1922 met de "Société Immobilière Knokke Balnéaire" zorgt voor de ontwikkeling van het Albertstrand. De noordkant van de straat wordt volledig ingenomen door appartementsgebouwen van maximum zeven bouwlagen; de zuidkant is ingenomen door villa's en appartementsgebouwen in "villastijl".

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda