Geografisch thema

Kalvekeetdijk

ID: 7228   URI: https://id.erfgoed.net/themas/7228

Beschrijving

Belangrijke dijk (een gedeelte van de Evendijk, aangelegd in de 9de eeuw) die het grondgebied van Westkapelle doorsnijdt vanaf de grens met Heist tot aan de Hazegrasstraat. Eerst gekende vermelding als "Calvekedijk" in 1336. Een gedeelte van de dijk was eigendom van de historische "Kalvekeethoeve" die er het weiderecht op bezat (cf. Kragendijk nr. 42).

COORNAERT M., Westkapelle en Ramskapelle: de geschiedenis, de topografie en de toponimie van Westkapelle en Ramskapelle met een studie over de Brugse Tegelrie, Tielt, 1981, p. 419-420.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kalvekeetdijk [online] https://id.erfgoed.net/themas/7228 (Geraadpleegd op 16-01-2021)