Lammekenslaan

Beschrijving

Doodlopende licht gebogen straat ten westen van de Elisabetlaan, gr.m. evenwijdig met de noordelijk gelegen Zoutelaan, eindigend in soort rond plantsoentje. Sedert 1954 z.g. naar de villa van Ganshof Van der Meersch : "Lammeke Gods" (nr. 20). Aangelegd vermoedelijk vóór de Eerste Wereldoorlog bij de uitbouw van Het Zoute. Ingang vanuit de Elisabetlaan via een grote drieledige ronboogdoorgang aansluitend bij de landelijke villastijl, cf. gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw op zwarte plint, verdeeld door steunberen. Thans vnl. losstaande villabebouwing uit de tweede helft van de 20ste eeuw in landelijke stijl, cf. witgeschilderde baksteenbouw op zwarte plint. Nr. 24 "Dernier Virage", villa in actuele stijl naar ontwerp van architect W. Bade, strakke gevelindeling o.m. door horizontaliserende vensterregisters en verticaliserende glasgordijnen.

DESMIDT A., Straatnamen te Knokke-Heist, Knokke-Heist, 1990, s.p.

SINT-LUKASARCHIEF BRUSSEL, Inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in de Villawijk Prins Karellaan te Knokke-Heist, in opdracht van WITAB (Westvlaamse Intercommunale voor Technisch Advies en Bijstand Brugge), deel V, mei-juni 1994, s.p.