Geografisch thema

Zonstraat

ID
725
URI
https://id.erfgoed.net/themas/725

Beschrijving

Tussen Stationsstraat en Bredeheide met aan westzijde, sinds de bouw van de nieuwe kerk in 1922-1926, inplanting van het kerkhof met poortgebouw in landelijke stijl naar ontwerp van A. Van der Gucht. Brede doorgang geflankeerd door symmetrische bakstenen poortgebouwtjes, respectievelijk conciërgewoning en dodenhuisje, van één travee en één bouwlaag onder doorlopende rieten bedaking. Markerende steunberen en natuurstenen, deels beluikte, kruiskozijnen.

  • VAN HOOF W., Het oude en het nieuwe kerkhof in het centrum van de gemeente, in Over begraven en kerkhoven te Sint-Katelijne-Waver, Erf en Heemuitgaven 26, Sint-Katelijne-Waver, 1993, p. 94-95.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Zonstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/725 (Geraadpleegd op )