Geografisch thema

Nieuwpoortstraat (Knokke - Bad)

ID
7270
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7270

Beschrijving

(zie ook Het Zoute, Nieuwpoortstraat) Oostelijke, rechte straat van de ruitvormige verkaveling van het consortium Verwee-Van Bunnen-Dumortier van 1887, op het plan aangeduid als "Rue W". Loopt van de Kustlaan tot de Zoutelaan. Wordt pas vanaf het interbellum bebouwd. De oostkant van de straat (even nummers) sluit qua bebouwing aan bij het Zoute en bestaat voor een belangrijk deel uit tuinzijdes van de villa's van het Franspad (zie Het Zoute, Nieuwpoortstraat). De westkant van de straat is deels ingenomen door een glooiend parkje, deels bebouwd met appartementsgebouwen, de meeste daterend uit het interbellum.


Bron: CALLAERT G., VANNESTE P. & HOOFT E. met medewerking van DE LEEUW S. & STRUYF J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Appartementsgebouw

 • Omvat
  Appartementsgebouw La Maisonnée

 • Omvat
  Appartementsgebouw Lisette

 • Is deel van
  Knokke-Bad

 • Is gerelateerd aan
  Nieuwpoortstraat (Knokke - Het Zoute)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Nieuwpoortstraat (Knokke - Bad) [online], https://id.erfgoed.net/themas/7270 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.