Geografisch thema

Nieuwpoortstraat (Knokke - Bad)

ID
7270
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7270

Beschrijving

(zie ook Het Zoute, Nieuwpoortstraat) Oostelijke, rechte straat van de ruitvormige verkaveling van het consortium Verwee-Van Bunnen-Dumortier van 1887, op het plan aangeduid als "Rue W". Loopt van de Kustlaan tot de Zoutelaan. Wordt pas vanaf het interbellum bebouwd. De oostkant van de straat (even nummers) sluit qua bebouwing aan bij het Zoute en bestaat voor een belangrijk deel uit tuinzijdes van de villa's van het Franspad (cf. Het Zoute, Nieuwpoortstraat). De westkant van de straat is deels ingenomen door een glooiend parkje, deels bebouwd met appartementsgebouwen, de meeste daterend uit het interbellum.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

 • Omvat
  Appartementsgebouw Lisette

 • Omvat
  La Maisonnée

 • Is deel van
  Knokke-Bad

 • Is gerelateerd aan
  Nieuwpoortstraat (Knokke - Het Zoute)


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Nieuwpoortstraat (Knokke - Bad) [online] https://id.erfgoed.net/themas/7270 (Geraadpleegd op )