Geografisch thema

Oud-Zoute

ID
7277
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7277

Beschrijving

Kort smal doodlopend straatje ten zuidoosten van de Emile Verhaerenlaan. Gelegen in de driehoek Emile Verhaerenlaan/Sparrendreef/Amerikapad waar in de eerste helft van de 19de eeuw de kern ontstaat van het oude gehucht Het Zoute. Pas aangelegd bij de uitbouw van Het Zoute in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aan oostzijde voornamelijk achtergevels en garages van panden in de Emile Verhaerenlaan; overige aaneengesloten heterogene bebouwing uit tweede en derde kwart van de 20ste eeuw zonder verdere noemenswaardigheden.


Bron: CALLAERT G., VANNESTE P. & HOOFT E. met medewerking van DE LEEUW S. & STRUYF J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oud-Zoute [online], https://id.erfgoed.net/themas/7277 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.