Polderstraat

Beschrijving

Rechte straat tussen de Knokkestraat en de Pannenstraat, aangelegd kort voor de Eerste Wereldoorlog op het tracé van de vroegere landweg de "Wulpse Weg", die van de Oostmolen op de Evendijk (Westkapellestraat) door de Oudemaarspolder naar de oudste zeedijk liep. Op dit punt stak men over naar het eiland Wulpen. Bebouwing bestaande uit bescheiden dorpswoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, bijvoorbeeld nummers 10 en 46, gecementeerde woningen van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak, deels bewaard houtwerk; nummer 41, bakstenen trapgevel met rondbogige muuropeningen.

• COORNAERT M., Heist en de eiesluis, Tielt, 1976, boekdeel II, p. 463.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda