Prinses Josephinelaan

Beschrijving

Gebogen laan die de Prins Filiplaan ten noordwesten verbindt met de Astridlaan ten zuidoosten, daar uitlopend in V-vorm waartussen driehoekig plantsoentje. Aangelegd wellicht na de Eerste Wereldoorlog bij de verdere uitbouw van Het Zoute. Losstaande villabebouwing vnl. uit het midden van de 20ste eeuw, eerder aansluitend bij de z.g. landelijke stijl. O.m. nr. 2 naar ontwerp van architect De Wit-Van der Hoop met typerende rieten bedaking; nr. 9 naar ontwerp van architect L. ViƩrin met verzorgd baksteenverband in o.m. de brede schouwpartij en tussen het pseudo-vakwerk in de geveltop; nr. 11 naar ontwerp van architect A. Dugardyn en nr. 13 "Ter Doest" naar ontwerp van architect G. Taelemans met typerend gebruik van muurankers en dakruitertje.