Geografisch thema

Tennispad

ID
7312
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7312

Beschrijving

Gebogen pad ten westen begrensd door de Piers de Raveschootlaan, aan oostzijde met twee evenwijdige haakse paadjes uitkomend op de Elisabetlaan. Verwijst naar de eerste tennisterreinen die in 1910 worden aangelegd ten zuiden van de Zoutelaan, uitgebreid in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Aangelegd vóór de Eerste Wereldoorlog bij de initiële uitbouw van Het Zoute. Losstaande villabebouwing in cottagestijl uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw, veelal witgeschilderde baksteenbouw op zwarte plint. Nr. 2 "Macym", art-deco- en modernistisch getinte villa van 1938 naar ontwerp van architect P. De Cuypere, in volledig bepleisterde baksteenbouw.

SINT-LUKASARCHIEF BRUSSEL, Inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in de Villawijk Prins Karellaan te Knokke-Heist, in opdracht van WITAB (Westvlaamse Intercommunale voor Technisch Advies en Bijstand Brugge), deel VIII, mei-juni 1994, s.p.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Omvat
    Villa La Gatounière

  • Omvat
    Villa Zeerot

  • Is deel van
    Knokke - Het Zoute


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Tennispad [online] https://id.erfgoed.net/themas/7312 (Geraadpleegd op 28-02-2021)