Geografisch thema

Van Steenestraat

ID
7316
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7316

Beschrijving

Korte, rechte straat tussen de Smedenstraat en de E. Verheyestraat, aangelegd begin 20ste eeuw. Genoemd naar de familie Van Steene, die jarenlang instond voor het onderwijs in de gemeenteschool. De volledige zuidkant van de straat wordt ingenomen door het politiecentrum van Knokke, aansluitend bij de tendens van de jaren 1990 om diensten in deze buurt van de gemeente te verzamelen (zie nummer 10). De noordkant van de straat wordt voor een groot deel ingenomen door schoolgebouwen, aangevuld door enkele begin 20ste-eeuwse woningen, bijvoorbeeld nummer 15, twee gecementeerde puntgevels met deels bewaard schrijnwerk, Vlaamse pannen.

  • DESMIDT A., Straatnamen te Knokke-Heist, Knokke-Heist, 1990, s.p.
  • LANNOY D., Knokke en de Belle Epoque, Maldegem, 1993, p. 26-27.

Bron: CALLAERT G., VANNESTE P. & HOOFT E. met medewerking van DE LEEUW S. & STRUYF J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Politiecentrum

  • Is deel van
    Knokke - Oude Woonkernen


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Steenestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/7316 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.