Geografisch thema

Vredestraat

ID
7328
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7328

Beschrijving

"Vrede" is een oud toponiem, verwijst naar een huis in de noordoosthoek van het Hof van Koudekerke. Rechte straat tussen de Hermans-Lybaertstraat en de Heistlaan, als centrale as van een klein verkaveling die in het tweede kwart van de 20ste eeuw wordt aangelegd (Herfststraat, Weststraat, Schuttersstraat). Bebouwing bestaat uit sociale woningen, gegroepeerd in blokken van vier woningen van twee bouwlagen, waarbij de bovenste bouwlaag is gecementeerd, de onderste in rode baksteen. Pannen schild- of zadeldaken. In de Herfststraat woningen van één bouwlaag.


Bron     : Callaert G., Vanneste P. & Hooft E. met medewerking van De Leeuw S. & Struyf J. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Knokke-Heist, Deel I: Deelgemeente Knokke, Deel II: Deelgemeenten Heist, Ramskapelle, Westkapelle,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vredestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7328 (Geraadpleegd op 23-06-2021)