Brugsesteenweg

Beschrijving

Noord-oostelijke uitvalsweg, richting Kuurne. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door arbeiders- en burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Ook nieuwbouw. Vnl. woonfunctie met daarnaast ook enkele (voormalige) wijkwinkels en herbergen, onder meer nr. 23, hoekpand getypeerd door afgeschuinde hoektravee en verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen; nr. 231, afgeschuinde hoektravee gemarkeerd door verticaal glas-in-loodbovenlicht met naam brouwerij "BOCKOR". Nr. 84, burgerhuis aanknopend bij de anglo-normandische bouwstijl naar ontwerp van W. Van Spranghe (Kortrijk). Aan het begin van de straat elektriciteitskabine getypeerd door gebogen fronton en oeil-de-boeuf; spaarnis afgelijnd door steekboogfries, nr. 1.

Bron     : WVL5