Emmanuel Viérinwandeling

Beschrijving

Genaamd naar de Kortrijkse impressionistische schilder. Gebogen straattracé met voor de woningen een park. Heden landschapspark naar ontwerp van M. Neirinck. Kapelletje van O.-L.-Vrouw Middelares, naar ontwerp van L. De Munnynck (Kortrijk) met beeld van G. Delafontaine.

Het straatbeeld wordt bepaald door 49 uniforme woningen die in 1957 gebouwd werden in opdracht van de Maatschappij De Goedkope woning op gronden van de voormalige hoeve z.g. "Blauwe hoeve" (zie Doorniksesteenweg nr. 15). Losstaande bebouwing ven twee en vier woningen, opgebouwd volgens spiegelbeeldschema. Witgeschilderde baksteen getypeerd door de rechthoekige deuren in omlijsting van zwarte baksteen.

DEBRABANDERE P., Historische parken en tuinen in Kortrijk, Kortrijk, 1992, p. 149-150.
VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 126.