Grote Kring

Beschrijving

Tussen de Steenpoort en de Lange Brugstraat. De oudste vermelding gaat terug tot 1498 als Crync. In de 18de eeuw Sint-Jansplaats genaamd, naar de Sint-Janskapel die op de hoek van de Sint-Jansstraat gelegen was. Van 1807 tot 1814 Place de Friedland genaamd. Vanaf midden van de 19de eeuw Grote Kring. Vierhoekig plein met een straatje aan de Noordzijde dat leidt naar de Lange Brugstraat. Het straatbeeld aan de oostzijde wordt bepaald door het klooster van de Ongeschoeide Karmelietessen (nummer 2-4).

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 157-158.