Hoog Mosscher

Beschrijving

Van de Condédreef naar de Pater Damiaanstraat. Leidde naar het Goed van Hoog Mosscher, één van de belangrijkste heerlijkheden van Kortrijk. Reeds in 1379 vermelding van Mosscherstraetkin. In 1968 straatnaam Hoog Mosscherdreef gewijzigd in Hoog Mosscher. Noordzijde groentetuin van rustoord Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën. Op einde van Hoog Mosscher stond de bloedkapel van 1664, vernield tijdens bombardement van 1944. Heden moderne kapel van 1961.

• MADDENS N., Hoogmosscher in Kortrijk-Buiten. De heerlijkheid, het pachtgoed, het landhuis, in De Leiegouw, 40, 1998, p. 3-84.