Kortrijksestraat (Kortrijk)

Beschrijving

Van Heuleplaats (Heule) naar Meensesteenweg. In 1368 benaming Heulestrate, in 1752 Rousselaerstraete en in 1770 Straete naar Heule. Gedeelte op Kortrijk in 1845 Heulekalsijde (Atlas de Buurtwegen), later Heulesteenweg en vanaf 1968 Heulsesteenweg. Vanaf 1981 Kortrijksestraat. Voorheen meerdere herbergen, onder meer nummer 404; nummers 441-445, in 1883 wijzigen van kroonlijst aan de cabaretten "In Moorsele" en "De Nieuwe Wandelinge", in 1936 wordt het gebouw omgebouwd tot drie woningen met drinkzaal of winkelruimte in opdracht van de brouwerij van Stasegem naar ontwerp van J. Roose.

• Stadsarchief Kortrijk 100, nummer 767; 100, nummer 12217.
  • VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 256-259.