Leeuw van Vlaanderenlaan

Beschrijving

Van de Groeningelaan naar de Veldstraat. Aangelegd in 1891. Aanvankelijk Raikem Dreve genoemd, naar R.-F. Raikem die tot aan Tweede Wereldoorlog een textielfabriek aan de Groeningelaan had. Door de nabijheid van het Groeningemonument in 1902 naamswijziging naar Leeuw van Vlaanderenlaan. Begraasde middenberm met onder meer platanen.

Basisbebouwing: aan de noordzijde eenheidsbebouwing van circa 1900 en dokterswoonst, zie nummer 23. Aan de zuidzijde tuin van Groeningelaan nummer 44 (zie aldaar) en bebouwing uit het interbellum. Aan beide zijden tevens recente appartementsgebouwen.

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 281.