Minister Vanden Peereboomlaan

Beschrijving

Van de Aalbeeksesteenweg naar de Weggevoerdenlaan. Aangelegd in 1890. Tijdens de bombardementen van 1944 werden alle huizen, uitgezonderd nr. 60, vernield. Nr. 62-64, voormalig herenhuis van ca. 1900, met vernieuwd parement en aangepaste interieurindeling van 1945, naar ontwerp van C. Beyaert (Izegem). Tot 1972 vestigingsplaats van de firma Unic, de belangrijkste poppenfabrikant van Europa. In 1971 brandde de fabriek volledig uit en werd de productie definitief stopgezet. Ook vestigingsplaats van de het Sint-Paulusgesticht, opgericht door de broeders Van Dale. De huidige gebouwen dateren voornamelijk uit 1953.

STADSARCHIEF KORTRIJK 238, nr. 449/45.
VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 330-331.