Peter Benoitstraat

Beschrijving

Van de Burgemeester Nolfstraat naar de Hendrik Beyaertstraat. Eerste naam, Greffiestraat, van 1876, in 1911 huidige benaming. Aangelegd in 1877-1878, maakt deel uit van de wijk rond het justitiepaleis, l.g. is gelegen aan de westelijke straatzijde. Basisbebouwing: woonhuizen aan de oostkant; de oudste gaan terug tot het laatste kwart van de 19de eeuw, en worden getypeerd door lijstgevels; soms zijn later wijzigingen aangebracht, o.m. bij nr. 2, in 1933 voorzien van gebogen erker. Op hoek met Belfaststraat appartementsgebouw z.g. "Iris" van ca. 1970.

STADSARCHIEF KORTRIJK 181, nr. 11152.
VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 376.