Wolvenstraat

Beschrijving

Van de Doorniksewijk tot de Condédreef. Als "'t Wulvestratken" aangeduid op de kaart van De Bersaques (1634). Aan de zuidzijde Klakkaarsbeek, gedeelte tussen Condédreef en F. Van Eeckhoutstraat overwelfd; rest in 1985 overwelfd. Vanaf 1981 naam enkel voor gedeelte van straat ten oosten van de Condédreef, het westelijk deel wordt de Wolvendreef (cf. supra). Noordzijde onregelmatig bebouwd omvat o.m. de vroegere congregatiekapel (cf. infra) en Belgacom-gebouw (1985). In 1980 verkavelingsplan goedgekeurd voor de zuidzijde, getypeerd door villabouw. Ook enkele interbellumvilla's o.m. nr. 31 en nr. 33.

Bron     : WVL5