Oude Keerbergsebaan

Beschrijving

Gelegen in het zuidoosten van de gemeente. Op de grens met Keerbergen, links naast nummer 22 bevindt zich de zogenaamde Grote Paal, een grenspaal van 1773. Een imitatiehouten paal van beton, gesigneerd A. Evrats 1950 en 1951, verwijst naar de achterin gelegen plaats van deze grenspaal.

• GEENS J., Rijmenam onder de Brabantse Omwenteling en de Franse Revolutie (1790-1815), Rijmenam, 1991, p. 198-199.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kantons Duffel - Heist-op-den-Berg, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n4, Brussel - Turnhout.