Gullegemsestraat

Beschrijving

Westelijke uitvalsweg naar Gullegem. Gebogen tracé. In het begin van de straat toegang tot het park, aangegeven door twee pijlers van blauwe hardsteen met initialen G.M. die verwijzen naar de bewoners (familie Goethals-Mols) van het voormalig 19de-eeuwse kasteel.

Overwegend recente bebouwing, maar ook verschillende panden uit het interbellum onder meer nummer 2, hoekpand uit de jaren 1930. Nummer 14, enkelhuis van 1932, naar ontwerp van H. Pyfferoen; bakstenen lijstgevel afgelijnd door overkragende kroonlijst. Nummer 6, typische burgerwoning met witgeschilderde lijstgevel, aansluitend bij de traditionele 19de-eeuwse architectuur. Nummer 42-44, dieper in gelegen industrieel gebouw.

• Rijksarchief Kortrijk, Gemeentearchief Heule, nr. 169.
  • VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 172.