Koffiestraat

Beschrijving

Tussen de Heulsekasteelstraat en de Mellestraat. Recht tracé. In de 19de eeuw nog weinig bebouwing, cf. Atlas der Buurtwegen (1843) slechts twee volumes worden weergegeven. De weg leidde vroeger naar de Plaatsmolen.
De noordzijde van de straat wordt gemarkeerd door de recente gebouwen van de Vrije Basisschool. Het straatbeeld van de zuidzijde wordt bepaald door de gebouwen van het klooster.
Daarnaast tal van goed bewaarde arbeidershuisjes met voortuintjes van één bouwlaag en van drie à zes traveeën onder pannen zadeldaken, o.m. nr. 5, met verankerde (sierankers) bakstenen lijstgevel.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, 1986, Kortrijk, p. 243.

Bron     : WVL5