Kwabrugstraat (Bellegem)

Beschrijving

Van Bellegemplaats tot Tombroekstraat. In het landboek van 1768: "Mortagnestraete" voor het noorden, "straete naer Rolleghem" en aan het einde "Straete naer Quaede Brugghe". Tussen 1918 en 1981 wordt de hele straat Moeskroenstraat genoemd. Huidige benaming afkomstig van Quaede Brugghe, een brug over de fabrieksbeek die de grens vormt tussen Bellegem en Rollegem.
Straatbeeld sterk bepaald door brouwerij Bockor (Omer Vanderghinste) en brouwerij Facon. Sociale woningbouw, cf. nr. 66 met gedenksteen van 1959. Begraafplaats ten zuiden van de Sint-Amandsdreef aangelegd in 1937 en uitgebreid in 1972. Vervolgens landelijk gebied.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 264-265.

Bron     : WVL5