Processiestraat

Beschrijving

Van de Walleweg naar de Doornikserijksweg. Tot 1981 eigenlijk twee straten m.n. ten westen van de Manpadstraat de eigenlijke Processiestraat en ten oosten de Kasteeldreve of in de volksmond "Feversdreve". Naam "Processiewegh" reeds in landboek van 1768. Kasteeldreef leidde naar Kasteelhoeve.
Lintbebouwing, o.m. arbeidershuizen die schuin op de rooilijn staan (nrs. 15-17). Sommige huizen zijn hoger gelegen, o.m. nr. 8. Tevens huizen van twee bouwlagen met verankerd bakstenen parement (o.m. nr. 21-23). Nr. 1, woonhuis met magazijn. Nr. 6, voormalige gemeenteschool, thans toegewezen aan verschillende verenigingen.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 393-394.

Bron     : WVL5