Rollegemseweg

Beschrijving

Straat met bochtig tracé lopend van de Rollegemsestraat tot aan de Marionetten, deel van de oude weg Kortrijk-Luinge. In 1628 vermeld als "de Strate naer Corterijck", in 1700 als "Rolleghemstraete". Vanaf 1900 is de benaming Kortrijkstraat in gebruik, deze werd onderbroken door de aanleg van de A17, vanaf dan geld de benaming Rollegemseweg voor het gedeelte ten noorden van de autosnelweg.
Straat met voornamelijk woonfunctie met meerdere boerenarbeiderswoningen, o.m. nrs. 72 en 76. Nr. 29, boerenarbeiderswoning of kleine hoeve bestaande uit woonhuis en aanpalend nutsgebouw.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 415-416.

Bron     : WVL5