Zellaerdreef

Beschrijving

Tussen Putsesteenweg en Zellaerstraat. Schaars bebouwde straat doorheen landbouw- en bosgebied met ter hoogte van de Oude Baan het 19de-eeuwse Zellaerkasteel en ten zuiden hiervan een modern klooster van benedictinessen.

Op de hoek met de Kardinaal Cardijnlaan: een perkje omringd door populieren met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, gesigneerd H. Van Hasbroeck in 1948, op een hoge, geblokte arduinen sokkel met cartouche "O.-L.-Vrouw van de Vrede B.V.O." en met als basis een oude molensteen, afkomstig van de, in 1925 gesloopte, dorpsmolen van 1845.

Auteurs :  Steyaert, Rita