Zuidstraat

Beschrijving

Straat van de Markt tot de Reningesteenweg. Het eerste deel van de Zuidstraat (nrs. 1 t.e.m. 19, nrs. 2 t.e.m. 34) ligt binnen de historische stadskern van Lo en valt binnen de afbakening van het beschermd stadsgezicht van Lo (M.B. van 23.11.1994). Een aantal panden met oudere, 18de-eeuwse kernen zijn bewaard, cf. Zuidstraat nrs. 1-3. Zuidstraat nrs. 18-20 heeft mogelijk ook een 18de-eeuwse kern cf. de brede en hoge opkamer. Voorts panden uit de wederopbouwperiode en panden met verbouwde parementen.