Middelstraat

Beschrijving

Landelijke straat die het grondgebied van Noordschote dwars doorsnijdt vanaf het Noordschoteplein ten noorden tot de grens met Zuidschote ten zuiden. Het tracé van deze bijna rechte straat is reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief percelenplan (circa 1835). De naamgeving "Middel straete" gaat minimaal terug tot het primitief percelenplan. Aan het begin van de Middelstraat, dorpsbebouwing, onder meer met voormalige gemeenteschool (zie Middelstraat nummer 3). Tevens recente villabouw. Voorts verspreide bebouwing van kleine hoeves uit de wederopbouwperiode (zie Middelstraat nummer 25) en kleine aan de straat gelegen arbeidershuizen (zie Middelstraat nummer 23, nummer 34).

Auteurs: Vanneste, Pol