Noordweststraat

Beschrijving

Landelijke straat van het dorp Noordschote (Noordschoteplein) tot de grens met Zuidschote (Ieper). Het tracé van deze bijna rechte straat is reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief percelenplan (ca. 1835). De naamgeving gaat als "West straete" minimaal terug tot het primitief percelenplan, wijziging van deze benaming bij de fusionering met Lo-Reninge. Verspreide bebouwing met kleine hoeves uit de wederopbouwperiode (cf. Noordweststraat nr. 6, nr. 12). Tevens wordt de straat gekenmerkt door ommegangkapelletjes toegewijd aan de zeven smarten van Maria (cf. infra).