Geografisch thema

Woestenstraat

ID
7753
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7753

Beschrijving

Kronkelende landelijke weg met verspreide hoevebouw vanuit het dorpscentrum van Reninge richting Woesten, aansluitend op de Boshoek. Als tracé reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Het noordelijk deel tot aan de Hoflandstraat heette voortijds "Halve Hoflandstraete", cf. primitief percelenplan (ca. 1835), genaamd naar de "Hoflandtmeulen", als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart. Het overige stuk werd "Boschstraete" genoemd, refererend naar het 'Kelnaersbosch', dat zich in de middeleeuwen over het zuiden van Reninge en het noorden van Woesten uitstrekte.


Bron     : Vanneste P. met medewerking van Missiaen H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lo-Reninge, Deelgemeenten Lo, Noordschote, Pollinkhove en Reninge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL14, (onuitgegeven wekdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

 • Omvat
  Boerenarbeidershuis uit de jaren 1920

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve 't Neerhof

 • Is deel van
  Reninge


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woestenstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7753 (Geraadpleegd op 07-05-2021)