Zuidschotestraat

Beschrijving

Landelijke verbindingsweg tussen de dorpen Noordschote (vanaf de Ieperstraat) en Zuidschote. Deze oostelijk, dicht bij de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog gelegen straat wordt voornamelijk gekenmerkt door verspreide hoevebouw uit de wederopbouwperiode. Een uitzondering hierop vormen de achteringelegen 19de-eeuwse hoeve aan de Zuidschotestraat nr. 22 met L-vormige opstelling en bewaarde kozijnconstructies en Zuidschotestraat nr. 20, hoeve mogelijk met 17de- of 18de-eeuwse kern cf. de opkamer onder hogere nok.