Geografisch thema

Den Haeckstraat

ID: 7763   URI: https://id.erfgoed.net/themas/7763

Beschrijving

Korte, rechte straat, net ten noorden van het centrum, als verbinding tussen de Mechelsesteenweg en de Hellestraat. De pare zijde, nummer 4 tot en met nummer 38, wordt gekenmerkt door eenvormige arbeiderswoningen met bakstenen lijstgevels in spiegelbeeldschema uit het tweede kwart van de twintigste eeuw, op het kadaster geregistreerd in 1936. Rijhuizen van twee travee├źn en twee verspringende bouwlagen met souterrain onder zadeldaken, nok parallel aan de straat. De eenvoudige rechthoekige muuropeningen kregen bijna overal nieuw schrijnwerk en de meeste, oorspronkelijk houten kroonlijsten werden bekleed met PVC.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1936/1.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Den Haeckstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7763 (Geraadpleegd op 29-09-2020)