Groenstraat

Beschrijving

Deze straat vormt de verbinding tussen het centrum en het gehucht Far West, dat ten noordoosten van het centrum ligt. Ze vertrekt aan de Franklin Rooseveltlaan en wordt gekarakteriseerd door een zeer heterogene bebouwing, voornamelijk daterend uit de twintigste eeuw met enkele merkwaardige panden. De nummers 48, 64 en 86 dateren uit het tweede kwart van de twintigste eeuw en sluiten qua uitzicht aan bij de nieuwe zakelijkheid, nummer 67 is een typische rijwoning uit de jaren 1920, die het jaartal 1924 draagt, terwijl het nummer 94 uit dezelfde periode voorzien is van een fraai graffitopaneel met de huisnaam "Villa de la Salm". Bij het begin van de straat ligt de Stedelijke Muziekacademie, opgericht als gemeentelijke jongensschool in 1900, nummer 21.