Geografisch thema

Roger de Grimberghestraat

ID
7792
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7792

Beschrijving

Rechte straat in het centrum als verbinding tussen de Spuymolenstraat en de Vlaanderenstraat. In 1821 was ze gekend als "Vuilenhoek", de huidige benaming werd ontleend aan Roger De Grimberghe, voormalige eigenaar van de gronden waarop de straat gelegen is. Een gedeelte van de straat wordt thans ingenomen door een homogene rij enkelhuizen uit het eerste kwart van de twintigste eeuw (nummers 48-62); deze met schijnvoegen gecementeerde lijstgevels worden gemarkeerd door rechthoekige of steekbogige muuropeningen in uitgewerkte omlijstingen; het schrijnwerk werd nagenoeg overal vernieuwd.

  • CALDERON A., Historiek der straten van Vilvoorde, Leuven, 1993, p. 76-77.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Roger de Grimberghestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7792 (Geraadpleegd op )