Geografisch thema

Toekomststraat

ID
7796
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7796

Beschrijving

Eén van de oudere straten in het centrum van Vilvoorde, al aangeduid op de kaart van Jacob van Deventer van 1550. Ze verbindt het westelijke uiteinde van de Franklin Rooseveltlaan over de Jean-Baptist Nowélei en de Varkensmarkt met de Grote Markt en wordt gekenmerkt door een heterogene lintbebouwing met zowel kleinschalige dorpswoningen als grotere appartementsgebouwen waaronder het nummer 47 naar ontwerp van De Slobbeleir-Smeyers, zie plint, volgens kadastergegevens van 1956. Bij de inventarisatie in de jaren 1970 waren er nog diverse, gegroepeerde kleine huisjes op de oude rooilijn aanwezig, zoals de nummers 66-74 en 69-71. De reeks 66-74 en nummer 71 zijn heden volledig gesloopt, nummer 69 bleef bewaard.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties

 • Omvat
  Appartementencomplex

 • Omvat
  Arbeiderswoning

 • Omvat
  Eénlaagshuisjes

 • Omvat
  Kleinschalige arbeiderswoning

 • Is deel van
  Vilvoorde


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Toekomststraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/7796 (Geraadpleegd op )