Toekomststraat

Beschrijving

Eén van de oudere straten in het centrum van Vilvoorde, al aangeduid op de kaart van Jacob van Deventer van 1550. Ze verbindt het westelijke uiteinde van de Franklin Rooseveltlaan over de Jean-Baptist Nowélei en de Varkensmarkt met de Grote Markt en wordt gekenmerkt door een heterogene lintbebouwing met zowel kleinschalige dorpswoningen als grotere appartementsgebouwen waaronder het nummer 47 naar ontwerp van De Slobbeleir-Smeyers, zie plint, volgens kadastergegevens van 1956. Bij de inventarisatie in de jaren 1970 waren er nog diverse, gegroepeerde kleine huisjes op de oude rooilijn aanwezig, zoals de nummers 66-74 en 69-71. De reeks 66-74 en nummer 71 zijn heden volledig gesloopt, nummer 69 bleef bewaard.