Trooststraat

Beschrijving

Smalle, geknikte straat in het centrum, als verbinding tussen de Leuvensestraat en de Franklin Rooseveltlaan. De benaming werd ontleend aan de imposante aanwezigheid van het karmelietessenklooster op de hoek met de Leuvensestraat, zie nummer 2. De rechtse straatzijde wordt trouwens volledig ingenomen door de muur en enkele gebouwen van dit complex. Tot in 1641 vormde de Trooststraat één rechte lijn met de Witherenstraat; in dat jaar verkreeg de abdis immers de toelating om het tracé van de Trooststraat te laten aanpassen, zodat er plaats vrijkwam om het klooster uit te breiden. Het vroegere verloop van de straat wordt thans onder meer ingenomen door het zusterkoor.