Vaartstraat

Beschrijving

Korte zijstraat van de Vissersstraat, in de richting van de Willebroeksevaart, doch doodlopend op het ziekenhuiscomplex A.Z. Jan Portaels (nummer 42). De linkerzijde van de straat is volledig ingenomen door de gebouwen van het Koninklijk Technisch Atheneum (nummer 1); het hoofdgebouw zou gerecupereerd zijn van de Expo van 1958; deze constructie met veel glas en metaal vertoont een opeenvolging van ijzeren buizengestellen die als een brug over het gebouw grijpen; hieraan en los van het gebouw hangt het aluminium dak; het werd gebouwd in 1968 en in gebruik genomen vanaf het daaropvolgende schooljaar 1968-1969; de registratie op het kadaster gebeurde in 1970.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1970/5.
  • VERHEYDEN A.L.E., De Vilvoordse scholen vroeger en nu, Vilvoorde, 1974, p. 290-291.